Brev till Thomas Engdahl

Hej Thomas !

 

Jag tvivlar på att Du till fullo har tänkt igenom uttagningskriterierna för Maraton och i synnerhet närstående OS Maran.

Precisa kvaltider kan vara aktuella för de flesta löpgrenar dock inte för Maraton. Där bör en tid inom ett tidsintervall vara kvalificerande. Dessutom bör en rad andra kriterier och hänsyn vara rådande för kvalificering. Således mer ett resonerande just för att det är en gren som är utsatt för en rad omständigheter som inte är aktuella inne på fiidrottsarenan. Inte minst väderförhållanden som blåst i en riktning och i  21 kilometer förstår alla att det påverkar tiden negativt.

Rådande träningsstatus i förhållande till för två månader sedan borde vara ett kriteri att värdera. Formkurva, hur ser den ut?

Friberg m fl kan säkert svara.

Långlöpares formkurvor varierar från dag till dag. Musses formkurva kan vara på topp tävllingsdagen och en del av hans konkurrenters sämre.

Sverige har många med intresse för långlopp inte minst bevisat av deltagandet i Sthlm Maraton, Göteborgsvarvet m fl lopp. Säkert skulle tittarsiffrorna vara betydande om vi hade en svensk deltagare i Maratonloppet på Londons gator.

Musse har genom en rad prestationer i internationella sammanhang i kombination med nuvarande formkurva gjort sig kvalificerad för en plats i London.

Låt inte byråkrati/statistik styra uttagningen i detta speciella fall. Vi är många f d elitmotionärer och i synnerhet nuvarande massor av motionärer som vill se svenskt deltagande i manliga OS maran.

 

Inge Johansson

Två Maratonlopp, Fem Lidingölopp, Ett Göteborgsvarv bland annat

Pers rek på 800m: 1,54,8 1500m 3.59,7


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0