Matchen

Matchen där jag förväntade mig att se ett genomtänkt spel från Sverige speciellt inledningsvis. Allt var säkrat i form av att Lagerbäck och ledarteamet visste att Spanien skulle hålla bollen efter marken och spela så många passningar inom laget som någonsin är möjligt .
Vad gäller då att pränta in i försvarslinjen ? När bollen erövras håll i och spela enkla passningar efter marken. Vad händer ? Mellberg mfl spelar sitt vanliga spel dvs höjdbollar över mittfältet ihop om att tillfälligheter skall uppstå mot de bollskickliga Spanska försvarsspelarna. Inom loppet av några sekunder är bollen åter i Spansk ägo och bolltrillandet fortsätter och Sverige måste inrikta sig på att springa och koncentrera sig att på ett tröttande sätt genomföra matchen. Glädjen i all fotboll är kontakten med bollen och att få se motståndaren jaga. Jag förstår inte hur ledningen agerar när den förbereder ett Svenkst landslag för spel mot en överlägsen motståndare. OK att man slog Spanien på Råsunda, men är detta en gång av tio ? Totalt utspelade och utan chans mot Tyskland senast i en viktig VM match. Backlinjen bör bytas ut mot bollskickliga och spelare med spelintelligens som kan slå markpassningar till mittfältet. Vissa spelsekvenser innehöll ideer av detta slag som bör tas tillvara och vara vägledning för Lagerbäck i kommande matcher.

Kommentarer
Postat av: Annika

Eller...så avgår Lagerbäck och så kan någon som faktiskt inte använder spelare bara för att de spelat förut ta över landslaget, hans laguppställning var och är ju väldigt skum.

2007-11-18 @ 00:13:27
URL: http://www.TheAnnika.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0