Bojkotta OS Invigningen

Jag har bestämt mig för att OS invigningen bör bojkottas av Sverige. Detta besked bör lämnas av Regeringen med det snaraste med krav på att politiska fångar och speciellt den lista som Reinfeldt överlämnade vid sitt besök i Kina skall friges omgående. Det är ett logiskt och sunt krav och som sätter press på den kinesiska statsapparaten.
Att IOK gör någonting kan vi inte förvänta oss. De har redan ingått en överenskommelse med Kinesiska statsapparaten att lämna idrotten utanför politiken.
Vår representant Gunilla Lindberg sitter i knäet på församlingen och är redan hjärntvättad. I söndagens agenda visade hon tydligt hur trött hon är på debatten och uttryckte sig klart och tydligt att idrott och politik inte hör ihop.
Vice Ordföranden i IOK sitter i den kinesiska olympiska kommittén som är direkt underställd kommunist partiet. Han har ett oerhört ansvar och direkt kontakt in i de högsta beslutsfattarnas finrum. Han om någon kan sätta press på kineserna men IOK har valt att bortse från det förtryck som råder i Kina.

Det går givetvis att argumentera för att inte sätta Kina i skamvrån i likhet med att vi har slutat med den barnuppfostran men vi kan inte sluta att helt bortse från att ställa krav sammanlänkade med att uppfylls inte kraven så händer något. Så går det till i barnuppfostran och allmänmänskligt beteende överhuvudtaget.
IOK är en miljardindustri. OS har sålts till 12 företag som vardera har betalat mellan 300 ? 500 miljoner dollar till det kommer TV rättigheterna till jordens alla länder.
IOK har inte moderniserats. Det är en manschauvinistisk församling där många medlemmar har en tvivelaktig demokratisk läggning.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0