Bra att Försvaret bantas

Sverige har ett bra försvar och kommer att ha det trots nedskärningar. Problemet har varit och är fortfarande att försvaret och dess ledning är för ineffektivt. Alltför många officerare sitter och gör i princip ingenting. En officer kostar en miljon. Bort med 1000 officerare eller fler så sparas 1 miljard per tusen. Försvarets högsta ledning har inte tagit hänsyn till att alltför många producerar allt för lite.

Alltför många avancerade datasystem som inte används kostar några miljarder. Detta är en konsekvens av att det finns alltför många officerare/civila som sitter och hittar på behov som inte finns. Konsulter engageras och utvecklar system som inte leder någonstans eller läggs ned.

Staber är överorganiserade och drar för stora overheadkostnader.

FMV kan halveras.

Skolor kan läggas ned och utbildningen kan samordnas med civila skolor.
Men grundutbildningen mm är bra och slutsatsen är att försvaret skall genomgå en grundlig rationaliserngsprocess och det är vad Tolgfors verkar hålla på med.

Bilda en avvecklingsorganisation där officerare kan få kompletterande utbildning för att sättas in i samhällssektorer som saknar kompetens. Det är och har varit ett stort problem att försvaret dragit till sig så många kompetenser på grund av de höga förmåner som har getts till officerkåren. Jämför med den njugga inställning samhället har till lärarkåren.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0