DN Debatt och Invandringen

I dag på DN Debatt skriver Gunnar Sandelin, journalist, socionom och tidigare pressombudsman på Bris en dräpande artikel om svensk invandringspolitik under ett kvartssekel. http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=572&a=758709
GS visar hur den politiska eliten och etablissemanget av journalister har vägrat att beskriva för allmänheten vad invandringen har kostat och vilka felaktiga grupper som har beviljats asyl. Vi är alla som har försvarat invandringspolitiken av humanitära skäl grundlurade, därför att endast en av tio borde ha fått asyl. Resterande 9 har fått det av grumliga humanitära skäl och andra skäl som av politikerna konstruerats från tid till annan.
Kostnaderna redovisas till mellan 40 ? 300 miljarder årligen. Fantastiska siffror med tanke på att regeringen under åttiotalet och nittiotalet byggde upp en statsskuld på 1 400 miljarder. Hundra miljarder motsvarar ca 10 000 kr per arbetande svensk.
Detta måste vara mums för Sverige Demokraterna. Hur många procent kommer partiet att få i nästa val när allmänheten konfronteras med kommande debatt.
GS redogör för vilken brist på civilkurage det finns bland hans tidigare arbetskamrater inom delar av socialförvaltningen där han arbetade som nyutexaminerad men även bland journalistkåren.
Vilken roll skall fackföreningar spela på svenska arbetsplatser? Skall fackföreningar vara en plats där folk öppet skall kunna vädra sina åsikter om förhållanden på arbetsplatsen ? Eller skall det vara en sluten plats för eliten av ombudsmän och styrelseledamöter? Jag är med min erfarenhet från ett 35 årigt arbetsliv mörkrädd för den tystnad som råder på många av våra arbetsplatser och då speciellt inom den offentliga sektorn. Har LO eller TCO någonsin ifrågasatt kostnaderna för invandringspolitiken? Har förbunden uppmanat sina lokalföreningar att diskutera frågan ?
Det skall bli mycket intressant att följa den debatt som borde följa av Gunnar Sandelins artikel. För inte så länge sedan krävde en kommun i Skåne att kostnaderna i samband med invandringen skulle redovisas, men den diskussionen tystades snabbt.
Om nu artikel inte är ett överdrivet hopkok vilka fler offentliga lögner finns det som eliten av politiker producerar från sina elfenbenstorn. Klimatfrågan ? Kanske inte på grund av att forskarvärlden är rörande överens om vissa fakta.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0