Kaliber (P1)

I veckans Kaliber (P1) redovisar redaktionen grava missförhållanden i en av Electrolux fabriker i Mexiko. Kvinnor utnyttjas sexuellt, fackföreningar tillåts inte bildas.

Jag blir överraskad och inbillade mig att den facklige representanten i företagets styrelse hade koll på att alla fabriker i hela Electrolux koncernen hade fackföreningar. Vilken uppgift för denne företrädare,om det nu inte sitter två, är viktigare än att kolla upp att han har en väl fungerad lokal organisation under sig ? Vad pratar Wanja-Lundin om när hon träffar representanter för våra fackliga storkoncerner ? Eller träffar hon dom aldrig ? Prioriterar LO den lokala fackliga organisationen ?
Tyvärr är det min erfarenhet av nära 40 årigt arbetsliv att fackföreningarna är tandlösa när det gäller lokalt arbete. Lokala företrädare sitter i knäet på företagsledningen och protesterar sällan eller kommer med motstridiga kommentarer. Det måste finnas mycket att gräva i för de fackliga representanterna i våra storkoncerner som arbetar över klotet och speciellt i arbetsförhållanden som måste vara deras primäruppgift.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0