FBK Guldet

Ingen tvekan om att guldet var välförtjänt. Vinner laget grundserien med sju poäng och förlorar en match av tretton i SM slutspelet behövs ingen diskussion. Men ändå HV var bättre när det gällde än vad laget visade i grundserien. Och min spontana reaktion när slutsignalen löd var att det delvis var domarens förtjänst att det inte blev förlängning eller rentav  en sjätte match i Jönköping. HV drabbades av en tveksam utvisning visserligen lika tveksam som en utvisning av Jönsson som petade lite med klubban på undersidans klubba av en motståndare. Men svårt för domaren att avgöra var gränsen för alla hakningar skall sättas. Men nog är det väl så att spelarna fortfarande får lyfta en motspelares klubba?
Var det någon skillnad på Wallins omdiskuterade mål i fjärde matchen och HVs bortdömda mål i slutet av matchen?

Som organisation måste FBK honoreras av mig. Över en femtioårsperiod har FBK gått från en obetydlig idrottsförening till en av Sveriges största, rikaste och mest framgångsrika idrottsföreningar som nu sedan tiotalet år är ett väskött företag och ständigt utvecklar verksamheten. Dessutom med gamla idrottsprofiler med hög kompetens i ledningen och fler lär tillkomma. Färjestad hade fördelen att byggas nerifrån på en solid ekonomisk grund av en man som hade stor erfarenhet av att hantera organisationer på obestånd. Att för Färjestad vara profet i sin egen församling är lika lätt som det är för Holm i hans församling.

Överraskande stor skillnad mellan lagkaptenens verbala förmåga och ansvarige coachens dito.

Framtiden är oviss och rätt som det är drattar de mest imponerande byggnader på ändan.  Givetvis är  det bra för Karlstads Kommun osh dess näringsliv om FBK kan behålla sin imponerande framgångssaga i ytterligare decennier.
Men självklart är det inte.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0