Mänskligheten

Det finns något konstigt med urvecklingen i samhället. Allt fler mår dåligt ungdomar, äldre, fyrtioårskriser ,50 åringar som inte får arbete. Kommunens skuldrådgivare räcker inte till. Psykiatrin går på knäna. Över en halv million svenskar petar dagligen i sig psykofarmaka. T o m de som arbetar mår dåligt på grund av dålig arbetsmiljö. I dag är anställda på försäkringskassan i Värmland mående dåligt
Sämst mår ungdomar i skolan som mobbas och inte trivs på grund av dålig ordning. Drogproblem inte minst.
Överraskande är att drogproblemen infinner sig i de små samhällena nu senast i Gällivare. Inte utan orsak, det dricks mycket i många Norrländska samhällen. Mörkret och kylan kanske en orsak och firandet när ljuset kommer. Å anda sidan den underbara naturen som borde vara en återhållande faktor.

Över allt den ekonomiska krisen.

Det mesta av alla må dåligt rapporter skall politikerna fixa. Och då räcker inte resurserna till. Motsatsen är att ta tag i sig själv. Ryck upp Dig! Det är bara Du själv som kan göra något åt Din situation.

Utseende fixeringen bland flickor gör att många känner sig otillräckliga och blir stressade och mår dåligt. Grabbarna då ja de läser inte läxor och presterar dåligt i skolan.

Dock de flesta av oss mår rätt bra. Ungefär samma som med arbetslösheten 10% är arbetslösa och tio procent mår dåligt. Resterande 90% mår bra och har arbete.

Det stämmer ganska bra att det är mänsklighetens normaltillstånd. Enligt all forskning beter sig människan så att 80% är normala sedan är 5% lite tvivelaktigt konstiga och 5% riktigt misslyckade. Å andra sidan presterar 10% riktigt bra och resterande 10% överjävligt. Sällan hörs debatt om att så är det. Och det är inget att rapportera om för då blir det töligt för massmedia och allmänheten får inget snaskigt att ägna sig åt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0