Bra med förändrad ekonomisk politik

Självklart inser varje medborgare i Sverige att det har förts en felaktig ekonomisk politik i decennier. Inte minst får den som åker utomlands sig en tankeställare. I går kostade en dansk krona 1,38 och en norsk 1,17. På femtio ochsextiotalet vet var och en hur priserna på samma valutor såg ut.

Att den mindre gruppen rika får del av skattesänkningar görs till huvudnummer men det vore smakligare om Dagens Arena visade på att det är den stora massan som betalar huvuddelen av Statens inkomster genom moms och andra avgifter och kommunalskatten som är proportionell mot inkomsten. Därför är det en helt korrekt förändring av den ekonomiska politiken när skatterna sänks för låg- och mellaninkomsterna. Att sänkningarna inte blir så stora beror förstås på mängden av folk. Precis som det motsatta förhållandet att det är där som socialdemokraterna hittar sin största inkomstkälla.

Aldrig pratar Dagens Arena om behovet av att rationalisera och undvika att bygga på den kommunala och regionala administrationen. Huvudorsaken till att lärare sägs upp är två saker. Dels att friskolorna ökar i antal dels att elevantalet sjunker.

Dagligen hörs klagomål från de som jobbar med vård och omsorg inom kommuner och landsting på hur det är de resurserna som dras ned aldrig att minskningen sker inom administrationen. En självklarhet i och med att beslutsfattarna har sina kompisar inom administrationen. Det är långt ned genom hierarkierna till de som utför jobbet och kompisandan tunnas ut med kvadraten på avståndet.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0