Mätning

Har elitserien i ishockey blivit sämre under det senaste året och finns det en trend? Och går det att mäta generellt i bollsporter om serien har blivit sämre?

Har respektive serie blivit sämre om det inte återfinns lag i de europeiska ligorna och är detta ett kriterium som kan användas i rangordningen bland åren? Ett annat kriterium som kan vara andvändbart är hur många spelare som försvinner till olika proffsligor. Försvinner många av de bästa borde kvaliteten gå ned å andra sidan är de yngre bättre ersättare än tidigare yngre ersättare. Eller är det så att äldre avdankade proffsspelare ersätter de som försvinner?

Olika sporftjournalister uttalar sig på rent subjektiva bedömningar grundade på okulära besiktningar av en serie matcher att nu har tempot gått ned och spelet är sämre. Det är naturligtvis ingen tillförlitligt kriterie.

Enkäter bland tränare och spelare borde vara ett gångbart instrument för att avgöra kvaliteten på ett års serie.

Det borde vara så att under en femårsperiod så förbättras träningen och det tränas mer och allteftersom spelet utvecklas blir kvaliteten bättre.

Svenska ishockey lag har nått miserabla resultat i de senaste europeiska möten. Det påstås att vunna matcher är en eller två mot europeiskt motstånd de senaste åren. Således är inte längre elitserien tvåa efter NHL.

Många av de bästa har försvunnit till NHL, Ryska ligan m fl europeiska ligor. Förbundet funderar på att genom kontrakt få juniorer att stanna kvar till de når några in i senioråldern.

Det som måste vara helt avgörande är hur kvaliteten är i träningen och tid till träning i ishockey är knapp med tanke på det flitiga matchandet.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0