Skidskytte/Löpning

Wolfgang Pischler (Stavning?) verkar av resultaten att döma vara en framgångsrik tränare. Om jag är rätt underrättad så har han fått oinskränkta befogenheter att styra träningen helt efter eget koncept.

Säkert har inte hans verksamhet varit helt okontoversiell inom Skidskytteförbundet. Genom att starka och framgångsrika personer har stöttat honom mot andra falanger har han kunnat fortsätta att bedriva verksamheten.

Allt eftersom framgångarna har kommit slag i slag har också aktiva fått förtroende för honom och nu betraktas han förmodligen som oersättlig inom Svensk Skidskytte sport.

Skall någon verka som elittränare krävs daglig kontakt med aktiva. Jag uppfattar det som att WP bedriver verksamheten enligt det konceptet. Är han inte fysisk närvarande så rapporteras träningsresultat in med hjälp av mejl och chatt media.

Skiljer sig skidåkning från löpning och jag avser då distanserna från 800 och upp till Maraton? Knappast kompetens mässigt för en duktig tränare.

Jag tror att svensk friidrott borde testa att med ljus och lykta leta efter en friidrottens WP som kunde ta hand om de talanger vi i dag har inom medel och långdistans och ges oinskränkta befogenheter att enligt eget koncept bedriva träningen. I dag har varje elitaktiv sin egen tränare eller tränar på egen hand. Det är inte optimalt.
Samtidigt som framgångarna möjligen kommer kommer också fler att vilja ägna sig åt löpning.

Resurser behövs och de finns. I dag är de fel utnyttjade genom att de slösas bort på administrativa aktiviteter dels inom specialförbundet och dels inom SOK och RF.

Om det ex inom medel och långdistans finns en WP behövs det då en resurs inom SOK som följer upp de elitaktiva? Hur många timmar lägger SOK på att följa upp skidskyttarna?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0