Allvarliga läget

Nu är läget verkligt allvarligt säger DNs ekonomiske expert Johan Schuck. Vad är det som är så allvarligt.? Att arbetlösheten stiger till 10%? Det betyder att 90% har jobb. Pensionerna blir 200 kr lägre kanske i framtiden. Mycket allvarligt förstås men de flesta går inte under utan klarar maten för dagen.
 
För de som får leva på marginalen betyder det helt enkelt bättre livsbetingelser. Arebetslösa kan vara hemma och koka ärtsoppa, göra goda sallader, baka, ut och ta del av vinter vädret m fl aktiviteter som inte kan hinnas med när jobbet tar 10 timmar om dagen och mer därtill för dagispappor och mammor. Varför ständigt betona det eländiga?

Kommunernas bibliotek står öppna detsamma gäller badhallar och andra kommunala motionsinrättningar förutom naturen. 

Om båda blir arbetslösa finns tillfälle till samvaro och djupgående diskussioner om det som varit och det som komma skall.

Den eviga konsumtionen kan ersättas med mjuka varor.

Politikerna och experterna är formidabla på att försöka sätta skräck i folk. Undrar förresten hur mycket gemene man bryr sig i dessa ständiga analyser och spådomar om framtiden. Samhällslivet verkar snurra på som vanligt vad jag kan märka. På marginalen förändras det men det är knappast något som berör den stora massan. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0