Pseudohändelser

I dag har två riktiga pseudohändelser fått stort utrymme i media. Händelserna är på intet sätt jämförbara. Den ena en idrottstävling i form av två till tre minuters skating på skidor kallad skidsprint och som fått status av VM. För den idrottstokige totalt ointressant.

Lika ointressant är den andra händelsen. Karaktär av tok ointressant när kungahuset tillkännager att äldsta dottern skall förlova sig med en gympainstruktör. Händelsen likställs med vilken katastrof som helst i världen. TV rutan blinkar med orden Extra, Extra och nyheterna fördjupas med analyser som efter den värsta extremist attacken mot jordens centrum.

Undrar vilka nyheter som får stå tillbaks i kvällssändningarna till förmån för fördjupande analyser om kungadotterns liv och hennes kommande gemåls färdigheter? SAAB direktören och inblandade politiker får en vilokväll. Kanske var det ett nödrop från Maud om att tillkännage nyheten så jag får en vilopaus.

Hur känner sig dessa människor inför all uppståndelsen? Dottern är visserligen uppfostrad till att ständigt stå i rampljuset men den andre stackarn som skall vänja sig vid eländet. Tala om att kärleken kan övervinna det mesta.

Hur många extra exemplar kommer kvällstidningarna att prångla ut när folk kastar sig över världshändelsen för att inte tala om det andra skräpet som ligger på de flesta hårklippares och tandläkares mottagningar?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0