Ishockey

Lyssnade på Wikegårds och Gustavssons debatt i hockeykväll i måndags. W ansåg att G inte arbetade på rätt sätt som förbundskapten, nåja G borde åtmonstone stå i flitigare telefonkontakt med aktuella landslagsspelare/ hävdade W. Dessutom borde de bästa spelarna spela i de olika cuperna som är tre till antalet. W visade på en tabell över de senaste årens cuper. Sverige klart sist. W menade att detta beror på att G inte tar ut de bästa spelarna till landslaget och inte coachar rätt mellan cuperna.
G förklarade att han tar hänsyn till den belastning som elitserieklubbarna är utsatta för med det täta spelschema som föreligger med 55 omgångar. Dvs han tar inte ut samma spelare i cuperna utan varierar mellan de bästa.
G sa också att det är vid samlingarna som spelarna hinner träna. Dvs samling sker på måndag och första match är på torsdag. Möjligen hinner G med ett tufft träningspass min kommentar.
Bristen på kvalificerad träning som en konsekvens av det täta matchandet är det stora problemet troligen inte bara i svensk ishockey. Kvaliteten i spelet blir därefter i elitserieomgångarna.
 Att vara en bra ishockeyspelare har att göra med talang som består av koordination och bolltalang samt spelsinne, splitvision mm. Men för att kunna utnyttja talangen på ett bra sätt måste styrka och expolivitet förbättras. Det hinns naturligtvis inte med med det matchande som förekommer.
Jag tror att W skulle ha föreslagit G någon form av dels krav på elitserieföreningen att införa ex att varje lag skall ha fem femmor och att ex två veckor före varje cup skall de uttagna spelarna vara skyldiga att genomföra sex - åtta kvalificerade styrke- explosivitets- mjölksyrepass. Det betyder att de uttagna spelarna inte kan stå till klubbarnas förfogande i de flesta matcherna under två veckorsperioden. Naturligtvis orättvist mot klubbar med många landslagsspelare men hur skall landslagets kvalite annars kunna höjas? Och då får W igenom sin ide med att G måste stå i tät kontakt med spelarna och verkligen genomdriva att den förberedda träninge sköts. G måste kanske ha speciella assistenter som är med och hjälper till så att träningen genomförs på rätt sätt. Jag tror att W har en poäng i att förbundskaptenens arbete måste förändras.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0