Tankar

När trafikolyckan har skett byggs cykelbanor. När bonusar betalts ut  och konstaterats vara för höga då dras de tillbaka. Beslutsfattare och prognosmakare står med förvånade miner när saker och ting hänt. Naturligt mänskligt beteende.
Ja men varför skall vi ha dessa mängder av organisationer som försöker tala om för allmänheten vad som kommer att hända i framtiden och det ändå händer en massa otrevligheter som ingen har kunnat förutse?

Vilka effektivitetstal om de nu ginge att mäta uppvisar alla dessa styrelser i statliga och kommunala bolag?

Låt författare och humorister spekulera i vad som kommer att hända i framtiden. Jag vill inte längre höra dessa försvarstal av demokratiskt valda ombud. Att jag blev lurad och förstod inte vad som skulle hända trots att jag borde ha frågat tillbotten när jag nu har suttit i styrelsen i femton år och har så mycket erfarenhet.

Vad har det för betydelse om det kablas ut av prognoschefen för AMS att arbetslösheten kommer att stiga till 10% i stället för 9%? Ta bort prognoschefen och gör något vettigt för pengarna i stället.

Ta bort alla dessa hierarkier i kommuner, landsting och statliga bolag och organisationer och producera det som skall produceras för att livet för medborgarna skall fungra något så när. Varför skall mellanchefen ha 50 000 i månadslön när de som utför arbetet har några tusenlappar över 20 000? På en mellanchefen med den ersättningen går det tre undersköterskor. Undrar om strategichefen tillsammans med planeringschefen, budgetchefen och ekonomichefen när de föredrar ärendet för de fyra kommunalråden och kommundirektören tänker på så enkla nyckeltal?

Ständigt dras äldrevård och skolan fram när det gäller att pengarna inte räcker till. Det finns mängder av andra saker att spara på i kommunerna och göra saker och ting på ett smartare sätt. I en medelstor svensk kommun går det att ta bort 10 mellanchefer och andra kufiska titlar på staben och behålla 30 undersköterskor eller lärare. Hur många onödiga kronor investeras i bilparken? Köp elcyklar de kostar 0,20 kr/mil enligt senaste annonsen från COOP bladet.

Kommunalrådet i Karlskoga gör helt rätt när han lämnar sitt uppdrag.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0