Superfängelse

Som alternativ till superfängelse lanserar jag en ide om full frihet i naturen för fångar. Ja det hörs på namnet att jsg inte gullar med brottslingar utan kallar individerna för deras rätta epitet efter domstolsförhandlingar.

Men istället för att bygga betongbunkrar varför inte bygga ingenting. Låt naturen och fysiken bli brottslingarnas naturliga fängelse.

Låt förövarna vandra med fullpackad ryggsäck och eventuellt tyngder runt midja,vrister  och handleder allt efter den fysiska statusen. Rymningsbenägenhet noll. Efter en ansträngande vandring på barrtäckta stigar åtta timmar om dagen är det ingen av människa född varelse som tänker på annar än vätska och föda.

Bygg superfängelset från Ekshärad i norra Värmland eller var nu Kungsleden börjar till dess slutmål uppför Kebnekajse. Fångarna vandrar dagligen ett visst pensum kilometerar allt efter bedömd fysisk status och brottets svårighetsgrad och slår vid mörkrets inbrott läger och tillreder den torrskaffning som ryggsäcken bjuder.

Hur långt skall en fånge vandra? Mycket enkelt. En straffskala liknande dagens förvandlas från år till kilometer.
Livstids fängelse innebär att fången lär känna rutten längs Kungsleden som sin egen handske.

Fritagningsförsök blir komplicerade. Först skall den blytunga ryggsäcken kopplas av och eventuella andra tyngder  och under tiden hinner den nationella insatsstyrkan vara på plats och ta hand om eventuella kompisar.

Insatsstyrkan kan kombinera sin eventuella sysslolöshet med naturvårdande insatser längs Kungsleden och guida turistgrupper.

Fångarnas anpassning till det civila samhället underlättas genom dagliga konfrontationer med turistgrupper.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0