Förslag från Wikegård

Nu föreslår Wikegård tidigare start för elitserien i ishockey. Nu startar elitserien i mitten av september. Dessförinnan har varje lag genomfört 10 träningsmatcher med början första veckan i augusti. W föreslår följdriktigt att elitserien i ishockey skall börja mitten av augusti. Och för att hinna med träningsmatcherna börjar lagen med träningsmatcher i mitten av juli.

Varför skall då serien börja tidigare? Jo juniorerna skall få tid att spela juniorVM kring jul och juniorerna är nödvändiga för lagen och skapar orättvisor för de lag som har riktigt bra spelare som de inte kan använda under ett intensivt julhelgsspel. W tycker att elitserien skall ta ett längre uppehåll under den tid när publiken har tid att gå på hockey. Det tajmar inte så bra med föreningarnas ekonomi. Och kommer det bra med publik i augusti?
   
Med tanke på de löner som ishockeyspelare inhöstar är det ett bra förslag. Semestern inskränks då till halva maj och juni för de spelare som deltar i VM och två månader längre för de som inter kvalificerar sig för slutspelet. Träningen oräknad. Träningen tillhör förstås jobbet och då kanske semestern inskränker sig till en vanlig tjänstemans.

Annars kan de klubbar som fostrat bra juniorer glädja sig åt inkomster i samband med övergång till NHL om nu överenskommelserna är sådana. Kort siktiga vinster i elitserien borde vara en andra hands grej. Att utöka elitserien till spel i august tror jag inte på. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0