Första halvlek och till slut andra halvlek

Varför detta stressade flipperspel? Alla svenskarnas högkvalificerade spelar kan inte trots så bollsäkra spelare lugna ned spelet och hålla bollen mer än fem passningar inom laget? Varför detta springande? Fotboll är ett lag spel där bollen skall göra arbetet.

I trånga situationer vänd bort från motspelaren  och spela bollen till närmaste medspelare som har gjort sig spelbar. Denna fundamentala grej har inte Lagerbäck lyckats nöta in. I stället gäller framåt framåt och som resultat förlust av boll och ett ständigt springande tillbaka.

Vad gick fel?

Fotboll skall vara skön spel. Lugnt och fint passningsspel och skicklig teknik.

Bentner är min absoluta favorit. Han håller i bollen, trixar med trasan förflyttar sig med densamma och skapar utrymme för de sina.

Hur kan en skicklig taktiker som Lagerbäck tillåta så många tillfällen till distansskott från Danskarnas sida?
Motsvarande borde gälla för Sverige. Med distansskyttar som Anders Svennson och Källström. Men nej inget skapande markspel utanför straffområdet som danskarna.

Ingen tillfällighet att Sverige nådde VM final 1958 med alla teknikerna i laget. Nu har vi en backlinje som är brottare.

Tack för att landet slapp hysterin inför VM. Nu kan fotbollsälskare koncentrera sig på att njuta av teknisk och skön fotboll från inte minst de afrikanska länderna.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0