Okunskap

I Agenda diskuterade Schyman och SDs partiledare Jimmy Åkesson varför anmälningar av våldtäkter har ökat i landet. Mitt i diskussionen sa Schyman: "du är så okunnig att det är genant att diskutera med Dig". Det leder till frågan om ca 4% av landets befolkning är så okunniga att de inte förstår vad de röstar på?

Det är skrämmande om siffran skulle vara ännu högre. Låt mig anta att den är 10%. Således knappt en million röstberättigade är så okunniga så de inte ens är värda att träffa Schymann och prata med henne eller eventuellt är så okunniga att de inte förstår vad de röstar på.

Vad leder det till för siffror om varje partiledare hävdar att motståndaren är så okunnig att han/hon inte är värdig att diskutaera med därför att okunskapen är för stor. En stor del av befolkningen är alltså så okunniga att de inte förstår vad de röstar på enligt den etablerade politikerna om ny Schyman är reprensenativ för landets partiledare.

Det leder till att före val måste någon form av kunskapstest genomföras för att få rösta annars blir det bara en enda röra av okunniga som röstar och då kan det möjligen bli så att landet styrs av fel människor.

Och blir det så att dryga tio procent blir diskvalificerade för att gå och rösta då har vi ingen demokrati. Men alla går i skolan tills de är nitton år då borde skolan ha givit sådana kunskaper att alla borde vara röstberättigade. Och så är det ju.

Men varför säger Schyman så om en partiledare som har 500 000 människor bakom sig?

Kommentarer
Postat av: Einar

Angående okunskap så släppte SvP i går en rapport om våldtäkterna i Sverige 2008: http://www.realisten.se/2010/08/24/majoriteten_av_valdtakterna_begas_av_invandrare/


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0