RUT

Problemet med Rut avdraget är och det kan jag hålla med om att det subventionerar tjänster åt en grupp som borde kunna betala vad det kostar. Socialdemokraternas invändning är begriplig att de rika skall inte subventioneras med skattemedel.

Problemet är att tjänsterna blir för dyra utan skattesubventionering i ett högskattesamhälle i förhållande till vad individen tjänar i sin vardagliga gärning.

Lösningen är enkel men ogenomförbar i det fackligt reglerade Sverige. Släpp lönebildningen fri så kommer företag att bildas och löner anpassas till marknaden.

I stället väljer politikerna att med skattemedel och allehanda subventioner försöka få igång jobben.

Socialdemokraterna har alltid bedrivit symbolpolitik. Den skadliga förmögenhetsskatten skall återinföras för att inte folk skall uppleva att rika gynnas men väljarna skall luras genom att miljarder pumpas ut i ineffektiva åtgärder för att skapa jobb som inte skapas .

Låt den äkta efterfrågan regera marknaden  i stället för babblande riksdagsledamöters krångliga och inkrökta argumenteering så slipper vi för det första AMS och politikerkårens ständiga käbbel om jobblinje eller bidragslinje.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0