Beredskap mot icke önskvärda samhällsinslag

Efter explosionen i Sthlm i helgen har det kommit i dagern att landet saknar nationella hanlingsplaner för att upptäcka och undanröja, oskadliggöra, infiltrera extrema grupper som har planer på olika våldshandlingar gentemot samhllet. Sådana planer finns i grannländerna.(http://www.dn.se/nyheter/sverige/svensk-plan-saknas-mot-extremister-1.1226620). Förvånande att inte Sverige med så mycket resurser avsatta för olika byråkratiska organisationer inte orkat med att finna former för att se till att medborgarna skyddas från infiltration av olika främst religiösa grupperingar men även andra våldsbenägna grupperingar.

Det skall börjas i tid är en klyscha som ofta hörs i politiska sammanhang när det gäller att i grunden rätta till avigheter i samhällsmaskinieriet.

En enkel åtgärd är att se till att ungdomar håller sig till de tider som är uppsatta på skolschemat åtminstone i grundskolan där samhället har en skyldighet att se till ungdomar. Skolk skall stå i betyget.

Gymnasieelevernas betyg bör också ha en ruta för frånvaro timmar.

Självklart är det en grogrund för olika icke önskvärda inslag i samhällslivet för den som går ur gymnasiet med oklara betygssiffror eller inga alls. Det är en otrolig flathet från den kommunala byråkratin och för den delen också näringslivsorganisationerna att tillåta att tusentals eftergymnasiala ungdomar driver omkring eller sitter sysslolösa om dagarna.

Lokala politikers främsta uppgift och mest prioriterade borde vara att se till att denna kategori kommer i sysselsättning åtmistone huvuddelen av dagen. Att som de röda skrika på mer utbildning och AMS åtgärder är dålig och omodern politik. Självklart skall ungdomarna sättas i kroppsarbete och vara ute i näringslivet. Det borde vara föremål för lagstiftning med någon form av resursförstätrkning till företag och handledare.

Civil plikt inom äldrevård och dagis borde vara en första åtgärd att utreda. Kostnaden för samhället är alldeles för stor för att inte vidta åtgärder.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0