Drömmar

Sluta aldrig att drömma. Ofta hörs uttrycket från framgångsrika människor som har förverkligat sina drömmar. Och de är få förunnat att förverkliga sina drömmar. De flesta människor lever i vardagen utan speciella drömmar om framtiden och drömmer på natten. Den mest vanliga drömmen hos den vanliga människan är att utan annan motprestation än ett skrap vinna millioner.

Drömmen är en vision om något. Drömmen är också att genom kontinuerligt mentalt arbete skapa sig en föreställning om att förverkliga något i framtiden.

Religiositet är ett mentalt tillstånd skapat genom hårt mentalt arbete och i gemenskap med andra att tro på ett visionärt kommande tillstånd i världen. Och inte enbart tro något som komma skall utan att mentalt intala sig att ett visst tillstånd existerar och har existerat. Ex att en Gud finns. Hur denne Gud ser ut eller var han finns ja det är upp till var och en att fantisera om.

Religionen har skapat många trätor och förvillar många människor i dagens samhällen. Hörde i dag på morgonen en man som ringde in till P1 och förfäktade åsikten att homosexualitet är en synd och synder är skapade av människan. Men förlåter inte Gud alla synder? Är det då inte OK att ha vilken sexuell läggning som helst?

Sluta aldrig att drömma men jag skulle vilja tillägga: Alla drömmar är inte OK.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0