Urtrist och Ursvagt

Två meter utanför straffområdet avlossar Lampard ett skott som träffar ribbans underkant och studsar ca en halvmeter innanför mållinjen. Engelsmännen signalerar för mål och i bild syns hur Gerrard förtvivlat skriker mot domaren. GOAL! Spelet går vidare och tyskarna kontrar och engelska spelarna koncentrerar sig på försvarsspel.

I bild syns hur två tyska spelare är på väg mot eget mål och är inom ca halva straffområdet. De kan omöjligt ha kunnat undgå att se bollens bana och träffpunkt innanför mållinjen. Tiil de två kommer ytterligare 4-6 tyska spelare som sonnolikt sett det korrekta målet.

Det är urtrist och ursvagt att ingen bland dessa är sportsmen och i stället för att contra helt enkelt spelar ut bollen och går fram till lagledar bänken och förklarar att målet var korrekt. Jag äcklades över att se fortsättningen men tittade förstås ändå i alla fall delvis.

Mats Wilander påpekade i finalen i Paris att matchbollen inte var korrekt utan ute och fick spelas om.

Engelska laget framstår för mig som hjältar som inte attackerade domaren med protetster.

Diskussion uppstår givetvis om utökade domarresurser och eftersom det finns rikligt med sådana på plats i form av både sysslolösa domare och linjemän så borde det inte vara svårt att utöka med några par ögon till kring straffområdet.

Men sitter man på höga piedistaler så är det svårt att fatta så enkla beslut. De måste föregås av omfattande utredningar. Lagrell ex är löjlig!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0