Opinionssiffror

Senaste opinionssiffror redovisar att Socialdemokraterna för första gången hamnar under 30% och moderaterna tar ett rejält kliv uppåt till 34%.

På femtiotalet hade Socialdemokraterna hälften av rösterna dvs 50%. Då stod människorna i givakt inför överhögheten och litade blint på auktoriteterna och infromationen var begränsad till en radiokanal. Tjugo- och trettiotalets ekonomiska katastrofer hade de flesta upplevt och majoriteten tillskrev socialdemokraterna att samhället hade utvecklats till ringa arbetslöshet och att landet hade hållits utanför världsbranden.

Därefter kom ungdomarnas reaktion mot auktoritetssamhället i form av sextiotals uppror som visserligen i vårt land inskränkte sig till kårhusockupationen.

Socialdemokraterna byggde en ofantlig offentlig sektor under 70 och 80 talet som inte stod i proportion till vad landet kunde orka med ekonomiskt.

Under 90 och 00 talet har ekonomin gått i vågor men i huvudsak har alla politiker insett att ekonomin måste rättas till en mer balanserat förhållningssätt mellan ofentligt och privat.

Socialdemokraterna har i sin iderologi att skydda de allra svagaste grupperna i samhället. Väljarna har genomskådat retoriken och konstaterat att trots höga skatter har inte det långa regeringsinnehavet kunnat levrera vad retoriken har lovat.

Nu använder partiet sig av samma högljudda retorik och väljarna har de senaste åren insett att det bara är tomma ord som levreras. Väljarna har insett att de vill pröva ett annat alternativ och utvecklingen i omgivningen har bidragit till att öka trovärdigheten hos nuvarande regering. 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0