Märkliga reaktioner

Alla är vi olika i olika avseenden och beteenden och även tankarna som uppstår i hjärnkontoret uppvisar en spännvidd som förstås är rent häpnadsväckande enligt min bedömning. Tankar som ligger i de yttersta svärerna förvånar mest.

Ett  ex är en del individers reaktionen på årets sommarpratare. Annika Östberg den f d amerikanska fången som suttit i 27 år dömd för medhjälp till mord är utsedd till sommarpratare. Ett flertal individer reagerar på att en mördare utsetts till pratare i radion. Grundläggande borde vara att en brottsling som sonat sitt brott efter avtjänat straff inte längre betraktas som mördare eller vad det är för handling som legat till grund för straffet.

Jag kan förstå att många tycker att Annika som suttit i stort sett hela sitt vuxna liv i ett torftigt fängelse inte har så mycket att tillföra i ett underhållningsprogram som P1s sommarpratare. Men den som är ansvarig för att utse sommarpratare har troligen ett antal kriterier som ligger till grund för vem som skall få prata i radion.

Ett kriterie är troligen att utse representanter som kan ge åsikter och uttryck för ett brett samhällsperpektiv. Och då måste även f d brottslingar vara av intresse för allmänheten. Åsikter från representanter för samhällets bottenskikt borde vara av intresse eftersom det kan öka förståelsen för individers handlingar.

Troligen kommer Annikas berättelse vara känslosam för de flesta och rent av öka förståelsen för de olyckliga individer som rent av av en slump hamnar i brottslighet. Om det nu är så att en del individersa märkliga reaktioner kan mildras av att höra Annikas berättelse har programmet nått ett inte ovesäntligt syfte. Tyvärr är det troligare att de mest reaktionära aldrig tar del av Annikas synpunkter utan för blir oförbättligare.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0