Vad händer?

Just nu lyssnar jag på sportradion och även här skall reportern springa maraton hör och häpna nästa år alltså inte i år. Och då behövs naturligtvis råd från fem experter. Yougatränare, syreskuldsproffessionell mätare, muskelgensupbyggare, nutrinist och kanske nudist men även en mental rådgivare.

I TV är Blossom som skall med dramatik som ledstjärna bygga upp någon kändis. Allt inför en häpen allmänhet.

I brevlådan landar månadsvis "I F orm" till en kostnad av en del små kronor.

Konsekvensen blir för vanligt folk att de med gapande förvåning sitter och tittar på eländet och så tar verkligheten ut sitt grepp och det åstadkoms noll resultat.

Ungdomarnas medelvikt går upp och äldre får större magar vad gör sjukvården om inte skriver ut fler tabletter mot högtblodtryck och panikångest.

Några kommer på besök till de vitklädda eller om det rör sig om privat vårdcentral mer glada färger på kläderna.
Rådet blir då att gå till apoteket och inhandla de små vita kanske i ett enstaka fall att börja med korta promenader. Men uppföljningen av råden hur går den aktiviteten till? Promenaden inskränker sig till två rundor runt kvarteret därefter återgår vanorna till att titta på Efterlyst och andra förnedrings program i 3:an och 5:an.

Många av oss hamnar till slut i den ofanliga vårdens käftar och blir sittande och beroende av andras kunskaper om hur det bör gå till på äldre dagar. Till slut faller vi till föga och blir sittande orörliga till livets slutskede. Den kommunala vården inskränker sig till att kräva högre löner och mer resurser för att vårda de allt mer tilltygade kunderna.

Inget är så sant att för att få rätt behandling bör Du vara frisk om det inte gäller benbrott eller öppna sår. Säkert med några undantag. Sjukvården är skicklig på mycket men de smygande folksjukdomarna kräver mycket mer av insatser.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0