Krisbehandling

Fet förvirring i det socialdemokratiska partiet. Kommentarer och åsikter spöregnar i media. Jute Gutelands metaforer haglar i morgonsoffan. Upprepade solarplexusslag mot partiets politik tröttar partiledningen och till slut tar verkställande utskottet räkning till tio och går med på att ställa platserna till förfogande.

Likt många lag i fotboll och andra lagsporter är det ny ledning som skall lösa alla gåtor som teamet kan ställas inför.
Det är få lag som lyckas med ett nytt spelsystem bara för att ledningen byts ut. Spelarna är kvar och det är deras skicklighet som är avgörande.

Socialdemokraternas spelare karakteriseras av att var och en spretar med sin teknik och tekniken är inte lysande och då blir det svårt att vinna mot andra spelare som har en mer överlgsen teknik.

För att vinna politisk framgång i ett land som till 80% är beroende av den den globaliserande utvecklingen gäller det att stå på tårna och levrera åtgärder som snabbt ger resultat och som vinner medborgarnas gillande.

Att prata om suddiga ideologiska mögliga ideer som att energi skall produceras av vindkraft i framtiden de närmaste tjugo åren när vindkraften i dag står för 1,5% av energiproduktionen håller inte inte ens hos sina egna fackföreningsmänniskor.

Arbete skapas inte av politiker möjligen genom att politiker mindre lägger sig i samhällsmaskineriet och då gäller det för partier att tydligt klargöra det för väljarna. Där är socialdemokraterna sämst och moderaterna minst dåliga.

Strategin för ett framgångsrikt politiskt parti mot 2020 skall vara att snabbt parera den globala utvecklingen. För det fordras ledare med vinnarskallar och en karismatisk framtoning. Ledarna skall dessutom förstå att omge sig med rådgivare som inser vart utvecklingen är på väg och helst ligga ett steg före i utvecklingen. För att nå målen fordras känselspröt ut mot näringslivet och att bejaka en näringslivspolitik främst mot de små och medelstora företagen.

Det duger inte att prata i luddiga termer om solidaritet och rättvisa åt utsatta grupper utan att levrera åtgärder som märks tydligt ute i samhället. Lokal företrädare speciellt när det gäller ungdomsarbetslösheten kan inte förlita sig på partiledningen för att lösa ortens arbetslöshet.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0