Utbyggnad av Bergvik?

Karlstadsborna borde debattera utbyggnad av Bergvik contra att satsa på centrum handeln och även Välsviken kan vara med på ett hörn. Och inte minst hur skall landskapet bli en turist metropol av stor dignitet?

Tur att vi fick en majoritet med inslag av miljöpartiet som motsätter sig en utbyggnad av Bergvik. Det finns många exempel på där politiker följer trender till vägs ende. Bubblor skapas och spricker med otrevliga följder för invånare och privata aktörer.

Balans i samhällsbygget är att föredra. Bergviks köpcentra har nått sin peak. Vad som behövs i närliggande område är möjligen andra former av byggnation än handel. Hotell eller annan upplevelse aktivitet borde kunna drivas lönsamt med Vänern som magnet.

Region Värmland borde undersöka med Norska Oljefonden om det finns intresse att investera i någon form av projekt längs Vänerns norra stränder.

Att Bergvik skulle behöva byggas ut för att Karlstad skall kunna konkurrera med Örebro är bara ett påhitt av regionens byråkrater och har inget med verkligheten att göra. Bättre då att vända sig mot de stenrika norska bröder och systrar som vältrar sig i oljepengar och daligen letar världen över efter investeringsprojekt.

Landskapet Värmland har det mesta att erbjuda i form av naturupplevelser. Vackra och tillgängliga stränder en icke föraktlig skärgård. Djupa och trolska skogar med intressanta rovdjur. Insjöar inte bara stora Fryken utan en mängd idylliska insjöar med möjlighet till kanot upplevelser och fiske samt vinteraktiviteter.

Småskaliga projekt som Bomstabaden, Lillängshamnens fiske, Segerstads Camping är värda allt beröm men nog borde politiker och den kommunala byråkratin med näringslivs direktörer och planeringsstrateger i spetsen och toppad med Region Värmlands rikliga resurser kunna åstadkomma mer för invånarna och speciellt för alla arbetslösa med den höga ungdomsarbetslösheten i fokus.

För att få Göteborgs politikerna intresserade av en sammanslagning med Götalands Regionen krävs att företrädare för landskapet visar på iderikedom och kreativitet. Är det någon som räknat på vad det skulle innebära att bygga ut både landsväg och järnväg till Göteborg respektive Oslo med lånade pengar från ex den norska oljefonden? Är det möjligt att finansiera sträckorna med avgifter från brukarna?

Fråga Olav Thon om han är intresserad av att bli hedersdoktor vid Universitetet. Det kan vara en symbol handling att börja med. Kamprad lär också ha anknytning till landskapet.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0