Några kommentarer med anledning av....

http://dagensarena.se/debatt/lena-sommestad-%e2%80%9ds-har-hamnat-i-en-intellektuell-kris%e2%80%9d/

Jag anser att det inte behövs så mycket intelektualiserande från socialdemokraternas kansli för att hitta fram till en ”ny” politik. För ett litet land i norden med nio millioner invånare i förhållande till jordens övriga befolkning så gäller det att överleva med en stabil ekonomi och en stats budget med överskott för att betala av statskulden.
För att utvecklingen skall gå i rätt riktning krävs att konkurrensförhållandena stärks så att vi kan exportera produkter som världsmarknaden efterfrågar.
Om företags miljön uppmuntrar till initiativ och att entreprenörer tillåts att tjäna mycket pengar så skapas jobb som innebär att vi klarar framtida behov för gamla,sjuka, ungdomar och eventuellt arbetslösa.
Gör inte politiken svårare än den är.

http://www.vf.se/asikter/ledare/nar-forandrar-forlorarna

Beslutprocessen i ett betongparti som socialdemokraterna är trögflytande och fungerar som om jag fastnat med dojorna i tjära. Gamla strukturer som inte ifrågasatts senaste decenniet innebär att verkligheten har sprungit ifrån ideer och tankemönster. Vi lever inte längre i det gamla auktoritets samhället utan väljarna har tillfälle att orientera sig i dagens verklighet och genomskådar den hetsiga och skrikande retorik a la Ylva Johansson och den leende och självgode Östros som tycks sittga inne med all den kunskap som leder till landet utopia.

http://www.vf.se/asikter/ledare/sjalvgod-regeringschef

Det bästa med valet var att väljarna får uppleva en mandatperiod till med en annan politik än den socialdemokratiska. Det är vitaliserande för demokratin att väljarna får tydligt välja mellan två alternativ och att alliansen får lika många mandatperioder på sig, som socialdemokraterna har haft, att förändra attityderna i samhället.
Att i decennier ledas av samma ideer är fullständigt förödande för ett samhälle som är beroende av nya ideer och i ständig utveckling. Det stora problemet med nuvarande opposition är att den inte förmår skapa ett alternativ till alliansens politik utan enbart opponerar om vilka förfärliga eländigheter som alliansens politik innebär. Det verkar som oppositionen och väljarna inte lever i samma verklighet av valresultatet att döma.

http://dagensarena.se/ledare/fragor-till-fredrik/

Väljarna är grundlurade av Reinfeldt. Det behövs utbildning i demokrati i landet. Väljarna förstår ingenting. Väljarna låter sig ledas i ett land som karakteriseras av de mest vedervärdiga politiska konsekvenser av den förda politiken.
Syniska väljare röstar fram en regering som åsidosätter sjuka och arbetslösa. Regeringen har bidragit till att klyftorna mellan olika grupper i landet har blivit större än de djupaste cannyon i Nevadas öken.
Varför har inte väljarna genomskådat regeringens lögnaktiga politik och förändrat det politiska landskapet i en mer grön färg i stället för nuvarande grådaskiga?
Det måste delvis bero på att en majoritet av väljarna dagligen sitter och räknar de välfyllda facken i plånböckerna.
Och tänker, vem är det som fyllt på min kassa så att den har blivit så tung.
Då måste jag genast boka en resa till varmare trakter eller skall jag köpa en platt teve.
Någon tänker på de fattiga ensamstående mammorna i Indien och kontaktar Percy Barnevik för att lägga överskottet i projektet ”Hand i Hand”.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0