Saknas Visioner?

Jag tycker, NWTs ledare är väl blyg när den skriver "Skatten skall inte sänkas, men heller inte höjas. Men nog kunde de kostat på sig ambitionen att vilja sänka den i framtiden."

Vad vore mer välbehövligt att efter många års socialistiskt styre att Karlstads innevånare belönades med en rejäl skattesänkning. Med det snaraste borde en kommitte/konsult  tillsättas som i grunden utreder den kommunala verksamheten.

Låt en opartisk aktör granska verksamheten med långtgående befogenheter att föreslå åtgärder som befriar kommuninnevånarna från en till två kronor i sänkt skatt.

I direktivet skall stå att ingen verksamhet är given utan allt skall kunna omorganiseras såväl inom nuvarande kommunala ramar som att bli föremål för privatisering. Även fördelar med sammanslagningar med närliggande kommuner borde belysas.

Den viktigaste uppgiften borde vara att rangordna den kommunala verksamheten efter prioriteringsordning. Är all verksamhet lika viktig att drivas kommunalt eller kan den rentav upphöra eller med fördel drivas i andra former?

All information finns hos SKL när det gäller att finna jämförelser mellan olika kommuner i landet och ta till sig goda exempel. Bench marking är ett slitet begrepp som många ekonomer i kommunala förvaltningar har möts och diskuterat om men sällan har åtgärder vidtagits i verksamheten på grund av den svårforcerade politiska nämndverksamheten.

Hos Skattebetalarnas förening finns mängder med utredningar som visar på att kommunala skattesatser kan sänkas med kronor.

Av yttersta vikt är att politiker förstår sitt ansvar gentemot skattebetalarna och inte genom ett enda klubbslag beslutar om onödiga utgifter och långsiktiga kostnadsåtaganden.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0