Kommentarer

Jag brukar då och då kolla vad Franke Värmlands Folkblad skriver på ledarsidan. I dag var en sådan dag.

http://www.vf.se/asikter/ledare/en-helt-annan-viktklass

Skrivet av Inge Johansson (inte verifierad) den fre, 2010-09-10 11:09.

Duktiga kommunledare står inte som spön i backen. Därför grattis till Arvika kommun. Fler kreativa kommunledare behövs i landet. Jag är ingen vän av ökade statbidrag till kommunerna. Mitt förslag är att slopa den posten i statsbudgeten (90 miljarder i år, normal år 75 miljarder. Kommunerna har en omsättning strax över 600 miljarder. Det går att klara välfärdskärnan gott och väl om prioriteringar görs på ett sunt sätt. Spendera inte på ex Region Värmland, Flygplatsen m fl onödiga projekt och framför allt rationalisera bland all onödig byråkrati. Ta efter Eda listan.

://www.vf.se/asikter/ledare/orovackande-val

Skrivet av Inge Johansson (inte verifierad) den fre, 2010-09-10 11:16.

Jag hoppas att dagens opinionsundersökning kommer att bekräftas i valutgången. Dvs att alliansen får en klar majoritet. Det är inte lyckat om under 100 000 röster skall avgöra valutgången och framtida konstellationer i riksdagen. Landet behöver ett långvarigt alternativ till den sossifiering som präglat landet senaste decennierna. Det är bra om väljarna får ta ställning till flera mandatperioder med annan inriktning på politiken. Det är då demokratin fungerar som effektivast.

http://www.vf.se/asikter/ledare/modigt-och-klokt

Skrivet av Inge Johansson (inte verifierad) den fre, 2010-09-10 10:39.

Ja,det är verkligen kul när det går bra för glesbygdskommuner med sviktande skatteunderlag. Och det viktiga är att det skapas föregångsexempel så att de kommuner som inte har den goda utvecklingen tar åt sig och tar vara på slumrande resurser. Och i synnerhet inte sprider ut skatterna på en del ovesäntligheter utan koncentrerar kronorna på de mest angelägna behoven. Politiker har en förmåga att spendera på allt möjligt.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0