Nytt Parti

Det är bra att lyssna på fakta om världsekonomin dels för att det för den enskilde blir mer intressant och förståelsen ökar för olika åtgärder politikerna beslutar om dels för att självständigt kunna ta ställning till huruvida åtgäredrna är bra eller dålig och rösta därefter. Det är själva kärnan i demokratibegreppet.

Fakta är att många länder brottas med oerhörda svårigheter som ex stora ekonomier har underskott i offentlig ekonomi som når 10% och mer över BNP. För sverige skulle det innebära att underskottet i statsbudgeten skulle beräknas till 350 miljarder således med undantag av 100 miljarder halva statsbudgeten.

Sverige är oerhört beroende av hur ekonomier i övriga världen utvecklas. Stannar tillväxten av i global ekonomi kommer även vi att drabbas. Därför är det oroande med de olika reformer som utlovas i valrörelsen. Snarare borde det vara så att nuvarande reformer tillfälligt avbryts eller rentav förklaras inte behövas i avvaktan på utvecklingen.

Att ständigt ropa på reformer för välfärdens kärnor är inte ansvarfull politik. I stället borde något parti frankt förklara att välfärden får rationalisera med de medel som förnärvarande står tillbuds.

Använd eventuella överskott till att dels betala statsskulden dels fondera till kommande behov. Skattesänkningar skall prioriteras för det är ökade disponibla inkomster hos majoriteten av befolkningen som driver den inhemska sysselsättningen i små och medelstora företag.

Det behövs ett nytt parti som har som strategi att vara nöjd med den välfärd vi har och minska omfattningen av det politiska inflytandet till förmån för ökad makt till enskilda individers valfrihet.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0