Sjuk eller frisk

Många svenskar har under lång tid undrat hur en släkting,vän eller någon som det ryktas om har kunnat bli förtidspensionerad? I allsynnerhet  när samma personer efter några år ute på gator och torg uppträder som ingenting har hänt och verkar friska som alla andra och t o m utför prestationer som hör hemma i arbetslivet.

Visserligen är det så att ingen förutom de som utrett ärendet har full koll. Men är det sannolikt att en stor del av befolkningen skall bedömas som ej arbetsförmögna till något jobb alls?

Lika lite som att jag förstår hur så många kan vara arbetsoförmögna lika förundrad är jag över de fall som under året beskrivits som så sjuka att det verkar otroligt hur seriösa myndigheter kan beöma att de har arbetsförmåga.

Vi kanske skall avhålla oss från att dra förhastade slutsatser och känslomässiga utbrott när vi inte vet alla detaljer i ärenden. Också det är förstås ett problem för människor måste få reagera över myndigheter även om de inte har full koll över besluten.

Jag förstår att grävande journalister avhåller sig från att gå alltför djupt i privata känslomässiga lägen. Problem uppstår när det görs en alltför ytlig beskrivning av enskilda fall och och det får alvarliga politiska konsekvenser.

Dock utan att ha alla fakta på bordet håller jag med alliansen om att den politik som bedrevs av socilademokraterna i längden inte var hållbar. Det bekräftades också av den utredare som socialdemokraterna tillsatte och socialdemokraterna började också under mandatperioden 2002 - 2006 att förändra systemet i den riktning som alliansen senare fortsatte med.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0