Val Analys

Det är allvarligt att Ohly visar upp en sådan kraftig aggressivitet över att SD kommer in i RD. En svag ledare som uppmanar till utomparlemantariska metoder förutom de parlamentariska är en risk för miljön ute i samhället. Några av hans meningsfränder har redan gått till överdrifter i valrörelsen genom att med olika högljudda blåsinstrument sabotera valrörelsen. Det är obehagligt att tänka tanken att det inte räcker med oljud utan att besvikelsen tar sig andra uttryck.

Blir det våldsamheter i sveriges RD? Hur skall 20 vänsterpartister kunna umgås med 20 sverigedemokrater i samma offentliga rum efter Ohlys uppträdande? Och vad blir konsekvenserna efter sådana uppträdande?

Sveriges väljare har gjort en 360 graders sväng. Valet 2002 fick Moderaterna 15% och Socialdemokraterna 40%. I dag har partierna 30% var. En sensationell utveckling. En katastrof i kubik för sossarna.

Flertalet av väljarna arbetar och har för första gången i historien belönats för prestationerna och det är det som har gjort svängen möjlig. Samtidigt har nuvarande regering målsättningen att synliggöra över en halv million människor som inte har fått någon uppmärksamhet under sossifieringen.

Det mest intressanta kommer att bli om Wetterstrand och hennes efterföljare kommer att bibehålla sin hårdnackade attityd gentemot alliansen. Å andra sidan kan Reinfeldt inse att han inte står så långt ifrån miljöpartiet och kraftigt gå med på miljöpartiets krav om ex slopande av tidsgränsen för socialförsäkringen.  Skillnaden blir inte stor.

Det är glädjande att en borgerlig regering får ytterligare en mandatperiod att bedriva en alternativ politik till det långvariga socialdemokratiska regeringsinnehavet.

Jag missade i mitt tips totalt MPs svaga röstsiffror. Det är förvånande att debatten om klimatets utveckling inte har satt hårdare avtryck i valmanskåren. SDs siffror är den stora överraskningen för mig och alla andra.

Mitt tips är att SD inte kommer att fälla regeringen utan Åkesson kommer att sitta lungt i RD och jobba långsiktigt för att försöka stärka partiet ytterligare inför nästa mandatperiod.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0