Bostadsmarknaden

Socialdemokraterna vill att bostaden  skall vara en social rättighet enligt partiets bostadspolitiska talesperson Veronica Palm. http://www.nwt.se/asikter/debatt/article944650.ece

Veronica är en häftig retoriker med tydliga politiska ambitioner. Ambitionerna går ut på att genom politiska åtgärder avskaffa orättvisorna i samhället.

Alla poltiska partier är ense med Veronica om att ingen medborgare skall behöva fara illa. Vägen dit kantas av en rad problem som går att dölja med den retorik som Veronika använder sig av.

Historiskt har socialdemokraterna innehaft regeringsmakten sedan 1932 med undantag av fyra mandatperioder ändå kvarstår grundläggande missförhållanden som att en artonåring i dag inte kan hämta ut en nyckel till en egen lägenhet på kommunkontoret.

Retorik är en sak att försöka påverka väljarna med men att tro att Veronicas ambitioner är möjliga att genomföra i dagens och morgondagen politiska klimat ja då måste hela det samhällsekonmiska ramverket i grunden förändras. Att rycka ut enskilda samhällsproblem ur ett större sammanhang är att lura väljarna och få en och annan att tro på omöjligheter.

Bättre då att genom en saklig debatt informera allmänheten om vad som är möjligt på kort sikt för att förbättra bostadsmarknaden och vilken lagstiftning som förnärvarande reglerar bostadsmarknaden.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0