EU utveckling

Politiker rädda att förlora nästa val eller politiker som vill inneha regeringsmakten har ställt till oreda i ekonomin. Bra att insiktulla politiker i vårt land skapade ett regelverk i början av nittio talet som förhindrar politiska excesser. Annars hade vi varit med i skuldkaoset som breder ut sig.

Vart tar det hela vägen? Med största sannolikhet kommer Europas Förenta Stater att bildas. Vilket innebär  beskattningsrätt för EU parlamentet. En sådan utveckling är den enda rimliga för att komma till rätta med skulderna.

Tyskarna kommer att få dra det tyngsta lasset men dom är tålmodiga och rättar in sig. De är vana efter att till stor del ha rett ut öst problemen. Möjligheten att pressa fransoserna att avstå från jordbrukssubventionerna borde öka och därmed kan EU budgeten reformeras.

Hur påverkas vi? Utan att veta men ändå spekulera borde vi stå utanför likaväl som vi står utanför euro valutan. Och i så fall befinner vi oss i ett drömläge med en ekonomi i ordning och ett näringsliv som kan levrera till en stor och växande europeisk marknad.

Problem med italienare och grekers konkurrenskraft kommer att ställa samarbetet på prov.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0