Doping

Jag förstår att gråzonen är betydande när det gäller att förhöja prestationsförmågan hos elitidrottare eller är den inte det? Består gråzonen av ett litet gråttstreck knappt förnim bart?

Magkänslan finns där tydligt hos mig. Ungefär lika stark som den som infinner sig när jag förstår att nu är det dax för sjuka.

Människor är behäftade med defekter. Varför skall en defekt undanröjas med medecinska preparat men inte en annan? Det är diskriminerande att inte en muskelskada skall få rehabiliteras med tillväxt hormon för fortsatt elitidrottande medan luftrörsproblem skall få rättas till med preparat.

I kostillskott berättades det häromdagen att det finns preparat som klassas som doping och kan tänkas fälla idrottare. Om idrottare behöver kosttillskott för att mage tarm inte kan tillgodogöra sig vissa näringsämnen naturligt skall då idrottarna få dispens för den ökade mängd av ett visst ämne som behövs?

En rad dispenser behöver beviljas. Möjligen är det så att flera redan har slutat på grund av defekterna och aldrig kommer i åtnjutande av möjligheten att få utvecklas till toppidrottare med hjälp av preparat. När väl defekterna har upptäckts kommer idrottarna att ha resurser att behandla sig med hjälpmedlen.

Om det hade varit en svensk elitidrottare i världsklass som med hjälp av preparat hade nått toppen hade då instäållningen blivit en annan.

Alla jag pratade med i dag och konfronterade med problemet var ytterst tveksamma till om dispens skall beviljas för astma preparat eller liknande.

Om nu en icke astmatiker tar preparatet kan det vara så att prestationsförmågan höjs men då klassa det förstås som doping om vederbörande testas.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0