Public Service

Public service skall utbilda och informera människor om områden som berör livets vardag men även blicka framåt och vara på tårna när det gäller vad forskningsvärlden sysslar med. Att se till baka och analysera historiska händelser bör också få sin beskärda del.

Underhållningsprogram och fördumningsprogram kan den kommersiella apparaten syssla med.

P1 är ett utmärkt exempel på hur det bör vara. Utav P1 har SVT mycket att lära.

I dagarna kommer sport intresserade att kunna följa skid VM från Oslo. Ett exempel på ett överdrivet utformat program och jag förstår inte hur ansvarig ledning kan prioritera resurser på ett så slösaktigt sätt. Jag vill se tävlin garna och är inte intresserad av analyser och spekulationer om hur det skall gå och sedan alla dessa meningslösa intervjuer och eftersnack. En person som kommenterar tävlingen och eventuellt eftersnackar i tio minuter räcker.

Avsätt mer resurser till att köpa in fakta och dokumentär program från utländska stationer likt "Dokument utifrån på Söndagkvällarna". Mer av historiska tillvbakablickar av världshändelser saknas. Uppdrag gransking, utmärkt. Lägg mer resurser där. Korrespondenterna, jättebra. Mer reportage från världens hörn behövs.

Politiska satirer och humorprogram grundade på veckans händelser likt P1s Gomorgon världen helt OK.

Skippa alla dessa meningslösa program där olika kändisar sitter och tölar med varandra och intervjuas.

Människor måste beröras och väckas och fås att lämna alla fördomar och myter som florerar i samhälls vardagen.

Kommersiella apparaten kan med fördel sköta mycket av det som i dag visas på SVT. Jag håller med kulturministern om att Public Service måste smalnas av och producera vesäntligheter.

Melodifestivalen vilket ex på ett fullständigt eländes elände.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0