Demokratiproblem

I dag när jag läste på text TV att svenskarna var skyldiga staten 89 miljarder i skatteskulder trodde jag att det rörde sig om felskrivning på grund av morgontrötthet från redaktörens sida eller att han nyss återkommit från semestern och inte kommit in i jobbet.

Siffran stämmer och DN presnterar också listan över de tio största skulderna http://www.dn.se/ekonomi/svenskarna-med-storst-skatteskuld.

Skulden räcker till sex jobbskatteavdrag eller att betala biståndsbudgeten tre ggr eller till nästan tre ggr försvarbudgeten.

Undrar hur stora skatteskulder grekerna har till staten eller hur stor potentialen är för Obama om han av politiska skäl kunde höja skatterna till svensk nivå.

Kul med siffror och relationstal. Det ger en god uppfattning om verkligheten till skillnad från fejkade undersökningar som till råga på allt blivit inlindade i politisk retorik. Tyvärr är det inte sådan information som en del av majoritetens röster grundas på.




Kommentarer
Postat av: Sven Tycker

Det verkligen intressanta är att "Näringslivet" inte är mer upprörda över skattesmitare, fifflare och bedragare. Det är ju de ärliga företagarna som får betala genom att fifflarna konkurrerar med ojusta metoder.

2011-07-18 @ 11:19:33
URL: http://www.swl.nu/tycker

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0