Funderingar

Oljan kommer till sist att ta slut. Hur lång tid det tar innan de sista dropparna har kramats ur jorden råder det tveksamhet om bland geologerna. Men att oljan tar slut råder det ingen tveksamhet om.

Processen att minska CO2 utsläppen i atmosfären började med de första trevande initiativen redan i början av 70 talet.

Numera är de flesta forskare ense om att CO2 utsläppen är för höga och att åtgärder måste relativt snabbt sättas in inte bara här och där utan hela klotets utsläpp måste minskas och enda sättet att göra minskningen effektiv är att alla jordens länder kommer överens om gemensamma åtgärder.

Oljan kommer att ta slut och då måste focus vara att åtgärda det problemet hävdar tunga debatörer. Nej, fel säger professor av hög rang. Då kommer utsläppen att öka på grund av att kolet räcker i 1000 år och kommer att ersätta oljan.

Således enda sättet att ersätta oljan är att driva på utvecklingen av vind, sol och vågenergi. Men vad händer under tiden för det tycks ta lång tid att överföra energi från Saharas sodränkta öken till energislukande kalla norden med vår råvarubaserade industri. Eller nuvarande låga andel vindkraft, hur skall den andelen öka till värden som ersätter nuvarande utsläpps fientliga kraftkällor.

Vilken gigantisk omställning när transportapparatens oljeberoende skall ersättas med solcellsbatterier. När sker det i större skala och vad för elände/utveckling har inträffat innan dess som kullkastar sådana planer?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0