Åskknallen

Om jag utnyttjat mina meteorologiska kunskaper borde jag ha kunnat förutse åskknallen som briserade över den svenska fotbollshimlen i går kväll.

Svensk fotbolls väder har karakteriserats av tunga förluster i europacupmatcher och landslaget har heller inte klarat att producera solsken.

Knallen i går mot spelskickliga Holland utlöstes visserligen av en rad lyckliga/olyckliga omständigheter båda lagen inkluderade.

Holländarnas spelskicklighet är oomkullrunkelig.  Ett tiotal luftkrossbollar som landar på yttermittfältspelarens fot är fotbolls godis. Likaså att få skåda ett trettiotal passningar inom egna laget innan motståndaren lyckas bryta förnedringen.

Holland hade oturen att dra på sig dels en förargerlig hands inom eget straffområde och dels en frispark strax utanför eget straffområde som sverige hade lyckan att förvalta till egen fördel.

Inte bara sportslig vinst utan också en rejäl framtida ekonomisk vinst gör att fotbollsglädjen dubbleras. Bara nu inte huvuddelen går till den redan tunga byråkratin som karakteriserar svensk idrott överhuvudtaget utan satsas på den operativa delen av verksamheten.

Spännande händelser/matcher väntar till sommaren men först och främst lottningen till EM i Polen någon gång närmaste tiden.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0