Ledarkris

Efter 11 omgångar i Elitserien i ishockey dvs 20% av serien är färdigspelad ligger tre lag sist. Modo, Timrå och Färjestad. Lagen anses ha förstklassiska om inte de bästa organisationer och ledare som går att uppbringa i svensk hockey kanske i svensk idrott överhuvudtaget. Ändå ett så pass dåligt resultat hittills och frågan är om det kommer att bli bättre? 20% i en underrsökning och nu gäller det verklighet får ändå anses representativt för att kunna bedöma fortsättningen.

Färjestad kallar in ytterligare förstärkning av ledarsidan.

Frågan är ständigt aktuell, hur mycket betyder ledare och speciellt ledare inom lagsporter. Elitserien i ishockey anses i år jämnare jämfört med föregående år. Och då är den mentala inställningen bland över tjugo individer i varje lag förstås extra viktig.

Fysiska formkurvor kan variera oerhört mycket över åtta månader men hur stor andel beror på ett lags fysiska förmåga för att toppa elitserien.

Spelarmaterialet hur pass mycket varierar en sådan komponent avseende kvalite och kompetens inom lagen och hur mäts prestationerna ?

Jag ställer mig tveksam till den omfattande ledarbyråkrati som toppar de flesta lag med sportchefer, tränare, assisterande tränare m flera stötor i båset.

Hur pass stor betydelse har slumpen och tillfälligheter?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0