Quick

Jag är inte intresserad av mord men jag anar att Quick fallet innehåller så mycket mer. Dvs hur det kan gå till om "rätt" personer är på fel plats. Gäller en hel del andra samhällsföreteelser. Dvs "rätt" personer får med sig en hel grupp och gruppens normer får råda.
Jag åker till biblioteket och lånar "Quick Den stora rättsskandalen" Författare Pelle Svensson. Utgiven i april 2009.
Svensson har gått igenom samtliga 8 mordomar och förundersökningar. Tre norska brottsutredningar. Domar i Johan målet gällande enskilt åtal mm.
Två mordutredare hoppade av utredningarna på ett tidigt stadium därför att de insåg hur förhörsledare och terapeut manipulerade bl annat vallningar av Quick på brottsplatser. Således alla föll inte för grupptrycket.
I flera av morden berättade Quick om en medhjälpare (Mattias) som existerar i verkligheten.
Hur har utredningarna undgått att kalla denne man till förhör? Jo därför att Quick inte ansågs trovärdig när han berättade om medhjälparen. Men han anses trovärdig när han erkänner 8 mord begångna över hela Skandinavien. Karln har inget körkort. Så radar Svensson upp egendomligheter efter egendomligheter i utredningsmtrl.
Piteå mordet är början och sedan rullar det på. Hade någon tingsrätt efter Piteå mordet ställts sig tvivlande till brottsutredningarna hade inte skandalen varit ett faktum. Van der Quast kunde inte göra annat än driva hela processen vidare efter att ha "lyckats" i Piteå fallet. Om någon domare hade ställt de rätta frågorna hade Quast som var en medelmåttig åklagare dessförinnan inte nått de höjder han gjorde. Men fallet kommer förstås att bli desto besvärligare.
Samtliga inblandade i brottsutredningarna har blivit befordrade.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0