Hur ser det ut

Som politiker i regeringsställning måste i all synnerhet Reinfeldt vara tålmodig. Det är inte oppositionens uppgift att stå för realism utan tvärtom presentera en högljudd retorik med svepande formuleringar och en analys av motståndarens förslag som går hem i stugorna där på sin höjd kvällspressens löpsedlar utgör lektyr.

Men skall oppositionen fungera och medborgarna erbjudas något att fundera över måste förslagen som presenteras inte enbart innehålla lättfattliga slagord.

Regeringen har under lång tid kritiserats för att sakna visioner om hur framtiden skall gestalta sig för medborgarna. Nu presenterar Reinfeldt sin syn och till råga på allt en realistisk syn således ingen vision på hur arbetslivet troligen kommer att se ut om si så där en femtio år.

Naturligt svar från många medborgare blir att, nej sådana förändringar vill vi inte vara med om. Förändringar är något som gemene man är skräckslagen inför och tycker är motbjudande. En stor majoritet av svenska folket är uppfostrade i socialdemokraternas trygghetsnarkomani. Kämpa vad är det för ord. Nej hellre känna efter och fråga om inte samhället kan hjälkpa till i stället för att knyta nven i fickan och fixa till det själv.

Det finns föregångs människor som går upp klockan fem och stärker kroppen på gymmet för att infinna sig på jobbet två timmar senare. Alltför många väljer andra bekvämare alternativ.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0