Exportindustrin

Göran Persson uttryckte nöjdhet med att socialdemokraterna fått en ledare som kommer från svensk exportindustri. Uttalandet är långt från den högljudda retorik som präglat den tidigare ledaren och de fletsa nuvarande topp socialdemokrater.

Jag tolkar uttalandet som att Göran menar att glöm inte att det är svensk export industri som kan finansiera investeringar i järnväg, bostadsbyggande och gröna investeringar som oppositionen dagligen för fram som sin politik.

Tyvärr börjar den nye ledarfen i fel tonläge och i fel politisk ordning. Det går inte att första utlova jobb och det vet Stefan Löven men tyvärr har han redan fått en släng av den socialdemokratiska ideologiska sjukan. Hoppas att han tillfrisknar med det snaraste och inser att med ökade skatteintäkter från en eventuell stark exportindustri ja då kan politikerna investera i inhemsk infrastruktur mm annars inte.

Angelägna för tillfället behövda investeringar bygger samhället och skapar förutsättningar för effektivare näringsliv och starka institutioner men inte alltid har ordningen varit den rätta. Det var på så vis felsatsningar på 80 talet lade grunden till obalanserna i början av nittiotalet.

Det har Göran i starkt minne. Det är därför han påminner om vad som skapar välstånd ocj jobb.

De närmaste veckorna presenterar svensk exportindustri siffror för 2011 och i synnerhet för kvartal fyra. Samtidigt är det företagen med utblick mot världen som har de bästa känselspröten mot omvärlden och kan spå om vi får fler eller mindre jobb de närmaste åren, inte politiker. Bra förstås om de läser innantill och tar till sig av informationen och lägger retoriken åt sidan.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0