Jerring priset

Helena Jansson borde få Jerring Priset. Hon har utsett till landets bästa orientererska fem år i rad. Dessutom kryddat med Guld på medeldistans vid VM 2011 plus medaljer på övriga sträckor.

Säkert får inte Helena priset. Orientering är ingen sport som är stor i TV rutan och övrig massmedia. Men troligen en av de sporter som kan betraktas som svårst att utöva med krav på den svårfångade kombinationen intelligens/uthållighet. Till det kommer den speciella begåvningen att kunna träna sig till att springa kilometern under 4 minuter i obanad terräng utan att vricka sig.

Jag prövade på orientering i lumpen och en del ggr därefter utan att kunna förstå hur en del konkurrenter kunde ta sig fram så oerhört fort i skogen och hamna precis där de rödvita röda skärmarna hade placerats.

Orientering kräver två kvalificerade egenskaper som sagt. Tävlingsbanan är tydligt utstakad för långlöpare och skidåkare. Jag anser det inte rättvist om Hellner skulle få priset när en av medtävlarna är en orienterare i världseliten.

Men det blir sällan helt OK när folket får rösta.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0