Panik

Jag begriper ingenting av hur styrelser och klubbdirektörer, sportchefer resonerar i framförallt bland elitserieklubbarna i hockey. Jo möjligen att det är paniken som styr. Men får det vara så bland kvalificerade människor och en hoper av kreativa styrelseledamöter?

För mindre än ett år sedean skriver FBK ett TREÅRSKONTRAKT med en tränare. Hur går resonemanget? En styrelseledamot anför argumentet: men om tränaren misslyckas, då har vi honom till en kostnad av......Jo, säger en annan vi kan ha nytta av honom i juniorverksamheten i fall att.......Skriver vi tre år får vi baske mig stå ut med tillfälliga misslyckanden och köra kontraktstiden ut. Kan vi döma ut en tränare efter ett halvår om nu resultaten inte blir de vi tänkt oss? Nu får vi fan i mig bestämma oss för vilken strategi vi skall ha i synnerhet som svenska mästare. Antingen kör vi loppet ut eller så chansar vi med en annan tränare på ett år eller varför inte ett halvår alltså till jul. Och så den kreativa: måste vi anställa en tränare till vi har ju redan en hel bunt till på köpet går det ju att tillfälligt konsultera duktiga kunniga människor i trakten och dessutom kan vi vara kalla och vänta på att det skall gå åt skogen för andra lag och ta in en så'n som blir fockad.

Men Niklas vill ha tre år. Men är det vi eller han som dikterar villkoren? Ja, delvis han för annars går han till ett annat lag. Han är duktig, attraktiv och det är många som är ute efter honom.

Och så den seriöse: men vad är det egentligen för skillnad på tränarna som far runt i elitserien och allsvenskan?
Lagen verkar vara så jämna att det är svårt att skilja ut de faktorer som gör ett för tillfället framgångsrikt lag. Är det möjligen sportchefen som ger tränarna för dåligt material och spelar relationer att jobba med?

Senast eller möjligen näst senast när "Perra" tillträdde som räddare då var orsaken att det var för tyst i omklädningsrummet. Nu tycks det vara relationer mellan alla kostym klädda herrar i båset som inte stämmer.

FBK sällar sig tyvärr till lagen som låter paniken styra.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0