Ledarfixering

Ledarfixering är inte bara ett problem inom elitserien i ishockey.

Efter att jag har lyssnat till flera tillbakablickande socialdemokrater och deras visioner lockas jag att tillägga ytterligare en vision "varför inte presentera en vision om att vi skall ta ner månen". Men då måste vi också hitta en ledare som är bra på att presentera en trovärdig pragmatisk konkret ide för hur det skall gå till.

Partiet har inte haft förmåga att föra ut sin politik hörs det på väg i kapseln upp till månen. Nej, hur många av väljarna är det som tror att socialdemokrater skall kunna skapa full sysselsättning och avskaffa barnfatigdomen därtill förbjuda privata företag inom en rad skattefinansierade områden som äldrevård, skola och barnomsorg?

Till det kommer målkrashen att skapa förutsättningar för incitament/tillväxt samtidigt som garantier skall skapas för ekonomisk trygghet vid sjukdom och arbetslöshet.

Ledar auktoriteter med stor kroppshydda svart mustach och stirrande blick som med högljudd och svepande retorik och lugna handrörelser är på väg ut ur politiken.

Väljarna vill ha lugnt resonerande representanter som i förståliga ordalag presenterar en trolig verklighet. Inte någon som med tvärsäkerhet säger att hit skall vi föra dig - väljare - bara du förstår/instämmer i vad jag för tillfället haspar ur mig.

Det parti som väljer en ledartrio bestående av kvalificerade politiker som kan alternera per tertial kommer att vinna om inte 2014 så 2018. Då slipper vi fokuseringen på en person och politiken kan sättas i förgrunden.

Det är politiken som inte sossarna har kunnat föra ut. Se då till att inte skapa förutsättningar för ledarfixering.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0