Nytt sätt för landslaget att spela fotboll

Jag satt som förhäxad och gapade och sa' till kompisen, vilken fotboll, laget spelar som Barcelona fast med mycket längre och hårdare passningar. Det är så fotboll skall spelas. Med precisa krosspassningar och stenhårda markpassningar som i ett osäkert läge levreras tillbaks till passaren. Vilket öppnar för nya möjligheter. Motståndaren blir fokuserad på passandet och vips finns en kantspringare fri som i det koncentrerade passningsspelet snabbt hittas.

Ack det som varar. Men förhoppningar över det realistiska väcktes. Jag påminner mig matchen borta mot Kroatien då ett liknande passningsspel stundom visades. Är detta en ny trend i landslagsspelet och varifrån kommer det nya spelsättet som diametralt avviker från ballongspelet då Zlatan fick springa på passningar som var helt slagna i luften och utan chans att nå?

Har Hamren en sådan inverkan på spelsättet? Nej, det troliga är att Zlatan med understöd av någon kollega till slut tagit kommandot och sagt i från att nu måste vi börja spela som fotboll skall spelas. Varvid Hamren efter någon betänketid tagit på sig bästa slips och kostym och kallat till samling och inlett med en snurresaltomortal och tagit fram krita och tavla och och slängt den tjocka A4 pärmen på sophögen innehållande alla de 100 tals kombintioner som förväntades utföras av laget och inte minst de förvirrade avbytarna.

Med hjälp av krita och tavla strök han ett streck över det som varit och förklarade att nu är det den individuella skickligheten och kreativiteten som får kommandot.

Zlatan kompletterade med att nu spelar vi passningar till närmaste man utan att chansa och den som spelar upp bollen i höjden får inte vara med. Målet skall vara att stundom hålla i bollen och träna på att levrera åtminstone tjugo passningar inom laget.

Den ende som satt och kliade sig om hakan var Mellberg men han förstod till sist att det fanns alternativ till höjdbollarna över mittfältet som aldrig nådde avsedd anfallare.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0