Byråkrati

Med jämna eller snarare ojämna mellanrum presenterar seriösa medier ex Ekot, Rapport m fl public servic program hur enskilda människor hamnar i klorna på försäkringskassan och arbetsförmedlingen. Människorna vittnar om omfattande byråkrati.
Efter långvarig och allvarlig sjukdom skall anser handläggare på försäkringskassan att arbetsförmågan skall prövas av arbetsförmedlingen. Så ser lagen ut vittnar handläggaren. Det finns inget utrymme för tolkning av lagparagraferna.
Politikernas vilja att ge alla människor trots sjukidom chansen till fortsatt kontakt med arbetsmarknaden är bakgrunden till att även ömmande fall behandlas inhumant i varje fall enligt reportagen.
Med stor respekt för att alla måste behandlas lika undrar jag i alla fall om inte en aning olika behandling kunde genomsyra byråkratiska kolosser. Jag har svårt att föreställa mig att en tjänstehen på FK eller AF skulle få kännbarastraff om vederbörande toge hänsyn till klientens önskemål. Procentuellt är de kontroversiella fallen försumbara.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0